Campania

Procida – Campania kevésbé ismert gyöngyszeme

Kellemes meglepetést jelentett számomra, hogy turizmusa a két szomszédos sziget, Ischia és Capri idegenforgalmával ellentétben csekély, mely érthetetlen számomra, hiszen Procida az öböl legkisebb szigete és szerintem nem csak Campania, de egész Olaszország legcsodálatosabb és legautentikusabb szigete, melynek összterülete nem haladja meg a 4 km2-t, így gyalog pár óra alatt bejárható.

Procida, a Nápolyi-öbölben az azonos nevű vulkanikus szigeten elhelyezkedő halászfalu, mely csupán pár km-re található Nápolytól, apró színes kis házaival teljesen magával ragadott.

Miért pont Procida?

Még áprilisban egy Feltrinelli könyvesboltban császkálva pillantottam meg egy dél-olasz városokat bemutató könyvet, melynek a borítóján a varázslatos és festői Procida szerepelt. Már a kép látványától is szerelembe estem az első pillantásra.

Egyből eldöntöttem, hogy még idén minden áron fel kell keresnem az apró halászfalut, mivel tudtam, hogy az elkövetkező  nyári hónapokban egyáltalán nem lesz se időm, se lehetőségem, hogy délre utazzak, mivel a nyári majdnem egy hónaposra sikeredett Európa körüli vakációmat már leszerveztem és tudtam, hogy a következő évem programjai is (7 hónap Magyarországon, egész nyáron át tartó gyakorlat és szakzárás), kizárják a procidai utazás lehetőségét. Egy évet viszont semmiképpen sem szerettem volna várni. Fontos szempont volt az időpont kiválasztásában az időjárás szerepe is. Annak ellenére, hogy az olasz csizma területén nagyjából, a hevesebb esős periódusoktól eltekintve, a magyar klímához viszonyítva szinte mindig őszi-tavaszi időjárás uralkodik, vannak időszakok, mikor napokig elő sem bújik a nap és elég kiábrándító álmaid helyeire eljutni (Amalfi-part 2015 február, születésnap) úgy, hogy egy normális képet sem tudsz készíteni, mert az esőtől még úgy ahogy, lehet védekezni, de a képeid élni, sohasem fognak. Már teljesen el is vetettem az ötletet az egyetem és a hétvégi munka miatt, mikor egy pénteki reggelen a szeptember végi időjárás előrejelzéseket böngészvén megláttam, hogy szeptember utolsó előtti hétvégéjén (pont a névnapomon) utoljára viszonylag nyári időjárás lesz. Kaptam is a lehetőségen és azonnal megvettem a jegyet még egy aznap esti Nápolyba tartó buszra és szállást is foglaltam egy sorrentói hosztelbe. Az utazásom egyetlen bökkenőjét az egyirányú jegy megvétele jelentette, mert a Nápolyból Firenzébe zakatoló vonatjegy ára magasabb volt, mint a 2 napos utazás teljes költségvetése.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: